Gránitpolírozás

Gránitpadlók polírozása, gyorsfelújítása, speciális gránitpolírozó, gyorspolírozó szerszámokkal.

Gránitpolírozás, gránitpadlók felújítása, eredeti, természetes fényük visszaállítása, rövid idő alatt, hatékonyan, alacsony költséggel. A Geomárvány Kft. több mint 20 éve foglalkozik természetes kövek polírozásával, felújításával. Bármilyen természetes kőburkolat (márvány, gránit, mészkő) felújítására, polírozására, karbantartására cégünk a legjobb választás. Mi az, ami jellemez Minket? Egyedi, szabadalmaztatott gránitpolírozó, gránit felújító – és kristalizáló gyorsrendszerek, hazai technológiai képviselet.

Amennyiben a gránitpadlója csupán matt, kopott és karcos, de nem elvárás a padló síkba csiszolása (fogak eltűntetése), vagy korábban már átesett a felület teljes csiszoláson Önnek gránit gyorspolírozó rendszerünkre van szüksége. Cégünk rendelkezik speciális gyémántkorongokkal, amelyek eltüntetik a padlóban lévő karcokat és visszaadják a padló eredeti fényét és struktúráját. Szeretnénk kiemelni, hogy itt is gyémántszerszámos polírozás történik. Ez az eljárás 50-70%-kal kedvezőbb áron elérhető, mint a hagyományos, gránitpolírozás. A technológia elérhetőségéről, a felületen történő gránitpolírozás alkalmazhatóságáról érdeklődjön technológusainknál!

Gránit kristalizálás

A gránit kristalizálás vagy vitrifikálás az egyik leggyakrabban használt eljárás a meleg éghajlatú helyeken, mint a Közel-Kelet és Délkelet-Ázsia országai.

A folyamat első lépéseként megtisztítjuk a gránit padlót enyhén savas tisztítószerrel, lehetőség szerint a POLISH KP85 nevezetű szerrel. Amikor száraz a felület ráfújunk kis mennyiségű KRISTALLUX CRYSTALLIZER-t és egytárcsás géppel (single disc machine) eldolgozzuk 2-3 négyzetméternyi felületen acélgyapottal, amíg el nem érjük a kívánt fényességet. A kristalizáló kémiai reakcióba lép a gránit padlót alkotó kőben levő kalciummal és egy szilikon-szerű, nagyon finom kristállyá változtatja. Ez megkeményíti a padló felületét és mély fényt ad neki.

A gyors és mély fényezésért javasoljuk, használjon nehéz egytárcsás gépeket, mint a KROMA, illetve kiegészítői közül a THERMIC DISC tárcsát. Mivel a kristalizálás hőreakció, a THERMIC DISC használata egy egyszerű PAD HOLDER helyett, a kristalizáló (CRYSTAL BLUE) kémiai reakcióját gyorsabbá és mélyebbé teszi. Ennek eredményeképpen a fény jobb, mélyebb és hosszabban tartó lesz.

A rendszer korlátai:

  • mivel a módszer gyakorlatilag nem szed le a felületből, ezért nem simítja ki az egyenetlen felületeket és nem tünteti el a karcokat. Továbbá nem varázsolja újjá a nagyon elhasználódott részeket.
  • a csillogó hatású végeredmény mesterségesnek tűnik, nem természetes kőnek
  • az ilyen fényezéseket követően, az erős karcokat felnagyíthatja, szembetűnőbbé teheti a fényét visszanyert gránit padló
Gránitpolírozás Gránitpolírozás Gránitpolírozás