Márványpolírozás

Márványpadlók polírozása, gyorsfelújítása, speciális márványpolírozó, gyorspolírozó szerszámokkal.

Márványpolírozás márvány padlók felújítása, eredeti, természetes fényük visszaállítása, rövid idő alatt, hatékonyan, alacsony költséggel. Cégünk több mint 20 éve foglalkozik természetes kövek polírozásával, felújításával. Bármilyen természetes kőburkolat (márvány, gránit, mészkő) felújítására, polírozására, karbantartására cégünk a legjobb választás. Mi az, ami jellemez Minket? Egyedi, szabadalmaztatott márványpolírozó, márványfelújító gyorsrendszerek, hazai technológiai képviselet.

Amennyiben a márványpadló csupán matt, kopott és karcos, de nem elvárás a padló síkba csiszolása (fogak eltűntetése), vagy korábban már átesett a felület teljes csiszoláson Önnek márvány gyorspolírozó rendszerünkre van szüksége. Cégünk rendelkezik speciális gyémántkorongokkal, amelyek eltüntetik a padlóban lévő karcokat és visszaadják a padló eredeti fényét és struktúráját. Szeretnénk kiemelni, hogy itt is gyémántszerszámos polírozás történik. Ez az eljárás 50-70%-kal kedvezőbb áron elérhető, mint a hagyományos, márványpolírozás. A technológia elérhetőségéről, a felületen történő márványpolírozás alkalmazhatóságáról érdeklődjön technológusainknál!

Márvány kristalizálás

A kristalizálás vagy vitrifikálás az egyik leggyakrabban használt eljárás, főleg a meleg éghajlatú helyeken, mint a Közel-Kelet és Délkelet-Ázsia országai.

1. Módszer:

A folyamat első lépéseként megtisztítjuk a márvány padlót enyhén savas tisztítószerrel, lehetőség szerint a POLISH KP85 nevezetű szerrel. Amikor száraz a felület ráfújunk kis mennyiségű KRISTALLUX CRYSTALLIZER-t és egytárcsás géppel (single disc machine) eldolgozzuk 2-3 négyzetméternyi felületen acélgyapottal, amíg el nem érjük a kívánt fényességet. A kristalizáló kémiai reakcióba lép a márvány padlót alkotó kőben levő kalciummal és egy szilikon-szerű, nagyon finom kristállyá változtatja. Ez megkeményíti a padló felületét és mély fényt ad neki.

A gyors és mély fényezésért javasoljuk, használjon nehéz egytárcsás gépeket, mint a KROMA, illetve kiegészítői közül a THERMIC DISC tárcsát. Mivel a kristalizálás hőreakció, a THERMIC DISC használata egy egyszerű PAD HOLDER helyett, a kristalizáló (KRISTALLUX) kémiai reakcióját gyorsabbá és mélyebbé teszi. Ennek eredményeképpen a fény jobb, mélyebb és hosszabban tartó lesz.

2. módszer :

Márványfényezés fényező porral

Fényező por, fényező porok márványpadlókhoz

Amikor professzionális padlóápolásra, karbantartásra, felújításra, védelemre van szükség, a megoldás a speciális csiszoló és fényező porok használata. (POLISH KP92 , KP85, KMT a felhasznált márvány, a márványpadló fajtájától függően)

Ezek a különleges porok egyszerre teszik szebbé és keményebbé a márvány felületet és fenntartják a kő felületi feszültségét. A folyamathoz a port vízzel kell vegyíteni, amíg joghurtszerű krémet nem kapunk. Egytárcsás gép használatával, DISCOLUX paddel eldolgozzuk a krémet a márványpadló felszínén. A fényező pornak vizesnek kell maradnia a munkavégzés során a felület megégését elkerülendő.

A fényezőporok környezeti haszna, hogy újrahasznosíthatóak: az első 2-3 négyzetméteren való munka után, a maradék tovább használható a felület többi részén, egyszerűen további víz hozzáadásával. Amikor szükséges a használt fényezőporhoz egy kevés frisset adunk.

A fényezőport tisztítószerként is lehet használni – akár homokfúvott üvegfelületeken, rozsdamentes acélon vagy alumíniumon. A fényezőporok akkor is nagyon hatékonyak, hogyha ujjlenyomatokat vagy zsírfoltokat kell eltüntetni.

A rendszer korlátai:

  • mivel a módszer gyakorlatilag nem szed le a felületből, ezért nem simítja ki az egyenetlen felületeket és nem tünteti el a karcokat. Továbbá nem varázsolja újjá a nagyon elhasználódott részeket
  • a csillogó hatású végeredmény mesterségesnek tűnik, nem természetes kőnek.
  • az ilyen fényezéseket követően, az erős karcokat felnagyíthatja, szembetűnőbbé teheti a fényét visszanyert márvány padló
Márványpolírozás Márványpolírozás Márványpolírozás Márványpolírozás Márványpolírozás